CORONA : DE TECHNISCHE KEURING BLIJFT OPEN - ENKEL OP AFSPRAAK

01/11/2020

Coronavirus: De keuringscentra blijven open met stricte veiligheids- en sanitaire maatregelen

 

UPDATE 01/11/2020 : De keuringsstations van Schaarbeek en Haren blijven OPEN. De gewone openingsuren blijven van toepassing, alsook de avondopeningen op maandag en donderdag.

 

 

Keuring enkel op afspraak

De technische keuringen worden tijdelijk, en zonder enige uitzondering, enkel op afspraak uitgevoerd (te bekomen enkel via deze website). Dit om de instroom van klanten te beheren en te beperken en om een betere naleving van de veiligheidsvoorschriften te garanderen. U kan enkel een afspraak maken via onze website. Elke klant kan maximaal 3 afspraken maken per dag.

UPDATE 30/10 : OPGELET - ten gevolge van CORONA kan het zijn dat uw afspraak wordt geannuleerd (u ontvangt hiervan een email-bevestiging). In dit geval, gelieve een nieuwe afspraak te maken. Met onze oprechte excuses

 

Verlenging van de geldigheid van de keuringsbewijzen

Voor de keuringsbewijzen waarvan de geldigheid vervallen is sinds 01.03.2020 tot 31/05/2020, wordt de geldigheid uitzonderlijk verlengd met 6 maanden. Bijvoorbeeld, een keuringsbewijs die op 15.04.2020 vervalt blijft geldig tem. 14.10.2020. 

Voor de keuringsbewijzen waarvan de geldigheid vervalt tussen 01/06/2020 en 31/07/2020, wordt de geldigheid uitzonderlijk verlengd met 2 maanden. Bijvoorbeeld, een keuringsbewijs die op 12.06.2020 vervalt, is geldig tem.11.08.2020.

Indien uw keuringsbewijs voor 01/03/2020 verlopen is, geniet u niet van de automatische verlenging. Neem in dat geval contact met ons op om een afspraak te maken om de periodieke keuring van uw voertuig zo snel mogelijk te laten uitvoeren.

 

Vanaf maandag 11 mei hervatten we alle keuringen, enkel op afspraak. Gelieve afspraak te boeken ENKEL via deze website.

 

 

Stricte veiligheids- en sanitaire maatregelen:

 

1. Geen klanten binnen het keuringscentrum

De voertuigen worden aan het begin van de keuringslijn in ontvangst genomen door de inspecteurs. Zij zijn uitgerust met beschermende handschoenen voor het besturen van het voertuig gedurende het volledig keuringsproces. De klant wordt uitgenodigd om zich naar de uitgang van het keuringscentrum te begeven via een afgebakende buitengang en daar te wachten op zijn voertuig. Hij mag zich hierna begeven naar de kassa om de betaling uit te voeren.

2. Social distancing

De klant moet steeds de veiligheidsafstanden van min. 1,5m met ons personeel en andere klanten strikt naleven. De grondmarkeringen voor de kassa's of in het kantoor van de verantwoordelijke moeten worden gerespecteerd. Beperkte toegang aan de kassa, gelieve de voorschriften strict na te leven.

 

3. Betaling enkel per kaart

De klanten dienen aan de kassa digitaal te betalen per kaart en cash te vermijden. Wij aanvaarden Bancontact, Visa, Mastercard, Smartpay en contactloze betalingen.

 

4. Zieke klanten blijven thuis

De klanten die ziekteverschijnselen vertonen, of onder quarantaine staan, mogen geen voertuig ter keuring zelf voorrijden. Hiernaast wordt het sterk aangeraden dat enkel de bestuurder naar het keuringscentrum komt en niet onnodig vergezeld wordt.  

 

Hoe uw bezoek goed voorbereiden in 6 stappen ?

1. een proper en leeg voertuig voorrijden

2. alle veiligheidsgordels vastklikken

3. alle ramen openen om een verluchting van het voertuig te verzekeren

4. het ventilatie- / airconditioningsysteem stoppen

5. de autosleutels op het contact laten staan

6. de boorddocumenten op de passagiersstoel leggen (inschrijvingsbewijs, gelijkvormigheidsattest, vorig keuringsbewijs indien aanwezig, verzekeringsbewijs) Voor een verkoop («tweedehandskeuring»), gelieve eveneens voor te bereiden:- de reservesleutel(s) van het voertuig- het onderhoudsboek en/of handleiding- het tweede deel van het inschrijvingsbewijs 

 

 

Keuringsstation

  • Haren
  • Schaarbeek
  • Haren
  • Schaerbeek

Examen centrum

Schaarbeek