Overslaan en naar de inhoud gaan

Herkeuring Personenwagens

Herkeuring Personenwagens

Wanneer?

ENKEL OP AFSPRAAK  ----   Maak een GRATIS afspraak via deze website (www.autocontrole.be).   

Een herkeuring moet plaatsvinden wanneer het voertuig een keuringsbewijs met beperkte geldigheidsduur heeft gekregen. Het kan dan gaan om een rood keuringsbewijs of om een groen keuringsbewijs met geldigheidsduur beperkt tot 3 maanden (code 3).

Wat moet je doen?

Op dit keuringsbewijs staat een lijst vermeld met elementen of groepen die geleid hebben tot een beperkte geldigheidsduur of tot het rijverbod. De staat van deze elementen voldoet niet aan de technische reglementaire vereisten en hebben dus een herkeuring tot gevolg. Deze elementen worden het best tegen de volgende keuring hersteld.

Doel?

Het doel van deze herkeuring is na te gaan of de waargenomen gebreken hersteld werden om een groen keuringsbewijs met normale geldigheidsduur te kunnen afleveren.

Opgelet!

De herkeuring moet verplicht plaatsvinden in hetzelfde keuringscentrum dan het centrum dat het keuringsbewijs met beperkte geldigheid heeft afgeleverd. Indien het voertuig meer dan twee maanden na de validiteit van het laatste keuringsbewijs wordt voorgereden zal naargelang de termijn vermeld op het keuringsbewijs een nieuwe volledige keuring plaatshebben in plaats van een eenvoudige herkeuring.